✿•♥ Mrs. Engineer ♥ Mr. Engineer ♥•✿: check up KK n FPP

✿•♥Our 1st Baby♥•✿

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

✿•♥Our 2nd Baby♥•✿

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿•♥ekyanie_eternity♥•✿

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

✿•♥My Followers - off RM2.00 ♥•✿

✿•♥LIKE US AT FACEBOOK TO GET LATEST UPDATE♥•✿

Wednesday, February 9, 2011

check up KK n FPP

isnin lpas, aku g check up 37weeks kt KK Presint 9...hu3...sume ok...tp berat naik lbey2 plak...isy3...then, kne jmpe doktor...doktor scan baby...baby ok...air ketuban pn ok...ade gmbr scan...tp, gmbr tu aku xtau tunjuk ape...so, mls lh nk share ngn korg...he3...aku g check up tu kjap je...sejam dh settle...siap jmpe doktor tau...n nurse siap pesan, klo x bersalin lg, dtg blk isnin dpn...aku x tau nk g lg ke x...sbab aku dh start wt FPP...

psl FPP plak, smlm tghari aku g hospital putrajaya ngn b...appointment pkl 12 ngn Dr Hamidah...kt sane kne check air kencing sendiri...first time lh aku wt...klo kt KK, nurse wt kn...kte bg air kencing jek...uhu...b4 tu timbang berat n amk bacaan blood pressure...dh settle check urine, tggu kt luar jp...then, name kne panggil...tros msk jmpe dr hamidah...dr tu comey...he3...

Dr tye2 aku smbl tgk2 buku pink aku...die siap ckp, lmbt nye dtg...yelh, aku kn dh bley bersalin anytime je...b tros ckp lmbt alert psl FPP...ho3...then, Dr nk scan perut...tgh2 scan, Dr ckp "dah tau baby girl kn" aku ye kn jelh...so, confirm lh baby girl...he3....jgn kuar baby boy sudah...ngeh3...

k lh...gtg...ade meeting ngn pengarah... :)

25 comments:

  1. yehaaa..dpt makwe..wink..wink..

    ReplyDelete
  2. dah nak dekat bersalin ye yanie.
    kty doakan semoga segalanya dipermudahkan ye..amin.

    ReplyDelete
  3. heee samalah gegirl! all the best to you!! ;)

    ReplyDelete
  4. wahhhh.. dah nak deliver dah. best best! kita lak yg excited, padahal lama lagi! hiksss...

    ReplyDelete
  5. bby girl..alhamdulillah. teringat2 masa tengah menunggu2 ketibaan dulu ;)

    ReplyDelete
  6. @nur easy
    he3...cm flight plak...menunggu ketibaan...uhu

    ReplyDelete
  7. lama nak tny.. tapi terlupa... hehe.. nape Yanie checkup di byk2 tempat ekk? :)

    ReplyDelete
  8. wah2..menanti masa je ni kan..hehe..bestnya...=) semoga semuanya selamat..amin..

    ReplyDelete
  9. tak sabar nak tgk baby girl tuh...weeee~ =)

    ReplyDelete
  10. @Leonora Halim
    br je start kt FPP ni...sbab nk bersalin under FPP...kne wt check up gk kt sini... :)

    ReplyDelete
  11. mesti tak sabar nak tunggu gegurl kuar :)

    ReplyDelete
  12. dah tak lama tu...dupdapdupdap kan kan..ihiksss
    FPP tu ape yer

    ReplyDelete
  13. @♥♥relyza♥♥
    he3.tq.fpp tu full paying patient kt hospital gomen.means,kne byr lh. :)

    ReplyDelete
  14. salam
    sy tgh search pasal fpp ni sbb br je alert last week.
    nak tanya, sy baca kt website kalau ada GL xperlu bayar deposit yep? means kalau ada GL, dpt free service ke? smlm sy tny kt doc KK presint 9 tu tp dia pun tak sure huhu T.T

    ReplyDelete
  15. @lynntaib
    mmg die tulis cmtu...tp after call hospital putrajaya, dia ckp x...mmg kne byr deposit RM3k on the day msk wad...nurse kt KK presint 9 mmg xtau...klo nk tau lanjut, call hospital putrajaya je... :)

    ReplyDelete
  16. ooo.. nak tanya lagi..
    means tak kisah la ada GL ke tak, government employee ke tak, mmg dia tetap kita macam private jgk ye?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...