✿•♥Our 1st Baby♥•✿

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

✿•♥Our 2nd Baby♥•✿

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿•♥ekyanie_eternity♥•✿

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

✿•♥My Followers ♥•✿

Friday, February 13, 2015

Alfatihah #TGNA

Innalillahiwainnailaihirojiun...aku membesar dgn namanya...baba sering bercerita tentangnya...kini beliau telah pergi selamanya...

Moga TGNA tenang di sisi Allah s.w.t....

Alfatihah...




PANDUAN SOLAT JENAZAH GHAIB

Di atas kepulangan TG NIK ABD AZIZ BIN NIK MAT dan kaum muslimin yg telah kembali ke rahmatullah, terutamanya untuk warga kelantan, marilah kita memberikan penghormatan kepada beliau dengan menunaikn solat jenazah GHAIB. boleh dilakukan SELEPAS jenazah TGNA dikebumikan, dalam tempoh 3hari seperti berikut :

Setelah mengambil wuduk dengan sempurna
1. Niat "sahaja aku solat jenazah lelaki ghaib 4 takbir kerana Allah ta'ala"
2. Mngangkat takbir pertama dn membaca surah ALFATIHAH
3. Mngangkat takbir yg ke 2 dan membaca SELAWAT
اللهم صلى على محمد وعلى ءال محمد
4. Mengangkat takbir ke 3 dan membaca DOA KHUSUS kpd almarhum:
اللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهُ وَارْحَمْهُ، وَعَافِهِ، وَاعْفُ عَنْهُ،
5. Mngangkat takbir yg ke 4 dan sunat membaca DOA umum kpd seluruh arwah muslimin dn muslimat
6. Memberi salam
* sunat membaca doa selepas solat jenazah
* bagi muslimat dan muslimin yg tidak sempt/dapat solat berjemaah boleh menunaikan solat jenazah secara sendirian walau dalam rumah atau pejabat.

Wallahu'am

Thursday, January 29, 2015

Jom Wangi... :)

Alhamdulillah, feedback dr salah seorang customer kami...ex housemate mase belajar kt Uni salah sorang admin ni...nak try Escada Island Kiss...tq sal :)

Friday, January 16, 2015

Saya Jual Perfume Ori Tapi Murah...

Kenapa murah????

Sebab perfume ni reject...

Boleh tgk2 katalog bawah ni...

Saya akan check stock...

Email sy : ilyani.ruslan@gmail.com

Whatsapp : 0122181253

Atau boleh juga PM sy di facebook page sy : https://www.facebook.com/Ekyanie

































Thursday, January 8, 2015

Aleesya seronok gi school...alhamdulillah

Alhamdulillah, x risau dh...aleesya seronok gi school...


Day 2 : papa siapkan aleesya...mama dh work...adik pun mama hantar ke opah (babysitter) coz papa nk study...ade exam...

Teacher ckp aleesya malu2...tanya pape pn malu nk ckp...

Day 3 : papa nk amik gmbr, dia wt cmni...alololo anak mama....

Teacher ckp ari ni aleesya dah makin ok...

gambar2 bwh ni amik dr FB Tadika Arif Minda...

hari2 ckp kwn dia nama haziq...maybe ni kot haziq tu...blk ni baru nak tanya dia...xnak kwn ngn gegurl...

haaa...terkeluar rambut...hehe....

Monday, January 5, 2015

Aleesya Day 1 Gi School

Ari ni aku cuti

Hantar aleesya gi school

Pkl 6.30 aleesya dh bgn (semalam tdo awal)

Dah ckp xnk g school...

Nak dok rumah je...

Aku bg pilihan... Nak gi school separuh hari n dok rumah separuh hari atau dok rumah opah sehari penuh...dia pilih g school...tp nk mama teman...

Pkl 7 bg sarapan dulu

Then br mandi, pakai baju...

7.45 hntr g school

Mula lh drama

Xnk masuk school

Teacher angkat dia n dia pegang kuat2 grill

Alahai aleesya

Mama tros grak...

Tkt mama cry kalau kakak cry...

Aleesya belajar pandai2 je...

Pkl 12 mama amik...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...