✿•♥ Mrs. Engineer ♥ Mr. Engineer ♥•✿: Baiti Jannati : Langsir & Alarm System

✿•♥Our 1st Baby♥•✿

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

✿•♥Our 2nd Baby♥•✿

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿•♥ekyanie_eternity♥•✿

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

✿•♥My Followers - off RM2.00 ♥•✿

✿•♥LIKE US AT FACEBOOK TO GET LATEST UPDATE♥•✿

Tuesday, June 25, 2013

Baiti Jannati : Langsir & Alarm System

salam kawan2...bertemu kte kembali...kali ni aku nk cite psl langsir and alarm system...

ahad lpas, installer Jakel dah dtg rumah aku utk pasang sume langsir2 yg ade kt rumah aku tu...kejap je diorg wt keje...dlm sejam setengah siap psg railing skali...aku pilih kain biase2 je...

ni br nk psg railing hall...

maaf ye, xde gmbr langsir utk setiap bilik...next n3 lh eh...hehe

n semalam, org ADT dtg pasang alarm system...nape aku pilih ADT?sebab die bley link ke kte if ade alarm trigger...n diorg akan confirm kn either tu silap kte or mmg ade sumthing happen...if something happen, kte srh diorg call polis tros...tp kontrak kne dua tahun eh...bulan2 byr RM75...lame gk diorg psg smlm...4jam gk...utk psg alat...wiring aku dh wt lame...b4 renovate rumah lg...sbab nk concealed wiring kn...x cantik klo expose...hehe

skang terfikir nk psg cctv gk...penting gk tu...

siren ADT...

signage ADT...ade dua...psg kt depan n blkg rumah...

LCD display...aku x khatam lg...huhu

UPDATE : 

harga untuk ADT system yg aku amik ni RM1,400...harga berdasarkan berapa point ye...dlm kes aku ni, aku ade motion detector, magnetic contact n vibration sensor...kalau berminat, boleh lah call En. Hisham : 012-6839123...sebut Nurul Saujana Putra...mane tau dapat murah...hehe

itu aje nk cite...minggu ni x sure lg nk pindah ke x...sbab jerebu trok kn...b x bg aku dok luar rumah sgt...bahaya utk preggy woman...

11 comments:

  1. mmg bagus psg alarm n cctv, at least apa2 kita siap2 standby. akak, buh la price skali.. senang readers nak buat bajet :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol...i will ltak harga...jp lg akak update n3 ni :)

      Delete
  2. mcm ok jek monthly rm75, nanti if kalau pasang cctv update la proce brape eh yanie =)

    ReplyDelete
  3. Nurul, kalau kita tempah langsir kat jakel, dia org akan dtg ukur dulu tak? ke nurul dah siap2 bagi ukuran kat jakel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorg akan dtg ukur betul2...mula2 dtg tu g cr kain je...then diorg akan set date utk dtg ukur kt rumah :)

      Delete
  4. Hooo..baru tau jakel ada service pasang langsir sampai ke rumah..thnx sharing :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah ade...sy pn br tau gk sbnarnye :)

      Delete
  5. aty pon terpikir nak pasang cctv...memandangkan aty kerap tinggal sorang kat umah..yang ADT ni tak terpikir pon..biler bace yanie nyer ni..terus2 mssg asben..sebab kiteorang baru jer nak gi tempah pagar..so mungkin boleh buat sekali eh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ADT cantik klo wt concealed wiring...klo x, x cantik...hehe

      Delete
  6. salam, yani guna adt ni link dgn gsm dialer atau mmg kat rumah guna line telefon.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...