✿•♥ Mrs. Engineer ♥ Mr. Engineer ♥•✿: Check up 34weeks

✿•♥Our 1st Baby♥•✿

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

✿•♥Our 2nd Baby♥•✿

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿•♥ekyanie_eternity♥•✿

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

✿•♥My Followers - off RM2.00 ♥•✿

✿•♥LIKE US AT FACEBOOK TO GET LATEST UPDATE♥•✿

Tuesday, January 18, 2011

Check up 34weeks

Pg ni,aku g check up utk 34weeks...cpat mase berlalu kn...lg 2weeks,baby dh matang n aku bley bersalin...oh,aku cuak..kwn2 yg ade pengalaman,bley x nasihat kn aku ni...he3....

Ok ni result utk check up ari ni:
-hb = 12.4
-urine = ok
-tggi rahim= 34cm
-kepala baby dh ke bwh
-heart beat baby= 143
-tekanan darah= ok

Alhamdulillah sume ok... :) tp,sticker kt buku aku dh bertukar menjadi kuning...which mean,aku dlm golongan berisiko...ni sbab aku kne kencing manis tu...ya allah,permudah kn lh sumenye....

**td kantoi ngn nurse x catit peegerakan baby...serius aku lupe...kne lbey alert kali ni...WAJIB buat...sbab nurse ckp,ade kes baby meninggal dlm perut...ya allah,jauhi kn lh aku dr masalah itu...

Psl BSP aku,doktor srh repeat lg...ho3...xpelh,redha jelh...demi babyku...ptg ni aku nk g hospital putrajaya...nk register utk FPP... :) nnt aku review psl tu eh...k kwn2...aku kt KK lg ni...nk jmpe dietiyion plak...uhu...tata

20 comments:

  1. Insyaallah semuanya ok dan selamat..AMin...

    Jum Sertai GA sempena 1st Birthday Arissa..Hadiahnya mmg mommies suke :) TQ http://arissazoela.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. oooo...sempat update yer... heheheh pasal pergerakakn baby tu kena pantau win...kalu baby x bergerak dlm masa 2 jam (kalu x salah kak teh) cepat2 gi klinik bahaya... kalu lama x bergerak usap2 perut tu ckp ngan baby... InsyaAllah dia paham.. anyway good luck... moga di permudahkan Amin...

    ReplyDelete
  3. oh sis, tick2 itu penting. and dah hujung2 ni kena alert on baby's movement. kalau count dia less than 10, harus ke hospital segera. taka care :)

    ReplyDelete
  4. rajinnye dia update,nmpk benor lama tggu kt KK tu.hahah!pape updte lg yeh!;)

    ReplyDelete
  5. yanie..harap2 xda pape lah yer.....

    ReplyDelete
  6. hai salam kenal,

    Bila time ni, awak kena jaga diri.. Saya dulu 38 minggu dah kena operet.. :)

    ReplyDelete
  7. 2 minggu lagi..yey! hope semua selamat ye yanie..insyaAllah, takde apa lah. saya doakan yang terbaik utk yanie.. selamat menjadi ibu.. :)

    ReplyDelete
  8. @MamaFarhan
    tulh kakteh...mmg silap awin x catit...tp tiap2 ari mmg bergerak lbey 10kali pn... :)

    ReplyDelete
  9. @alyyani
    tulh...my fault x tick...ape pn, tq ye... :)

    ReplyDelete
  10. @~RiNa~JeYnA~AmiRa~aDaM~
    ai salam kenal jugak...ok, sy akan jge diri...tq ye.. :)

    ReplyDelete
  11. jaga diri yanie..anah pn jarang tick pergerakan bby tp kn alert la..

    ReplyDelete
  12. insyaAllah... everything will be ok... :) bykkan minum air putih... nak safe lagik... buang trus milo and all sweet drinks... family saya ada kencing manis.. so saya sgt sgt over dlm menjaga pemakanan saya.. huhu... kalo ari ni saya makan byk, esok mesti makan roti wholemeal saje.. ehhe...

    ReplyDelete
  13. @Leonora Halim
    tulh...mmg dh x amk dh sume sweet drink...sume plain drink je...uhu...

    ReplyDelete
  14. sedapppp........ air putih tu sedappppp........ *kena tau psycho diri sendirik* hehe....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...