✿•♥ Mrs. Engineer ♥ Mr. Engineer ♥•✿: BP Avent Manual

✿•♥Our 1st Baby♥•✿

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

✿•♥Our 2nd Baby♥•✿

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿•♥ekyanie_eternity♥•✿

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

✿•♥My Followers - off RM2.00 ♥•✿

✿•♥LIKE US AT FACEBOOK TO GET LATEST UPDATE♥•✿

Wednesday, January 12, 2011

BP Avent Manual

aku dh byr spenuhnye BP Avent Manual...nk pki manual dlu...then, br bli Medela Freestyle...ho3...nk tau aku bli ktne????aku bli kt http://faheemwardrobe.blogspot.com/....ngn harge RM170 je...murah kn... :)

gmbr dr blog faheem...

kt sini boleh kate murah...even Medela FS die pn murah berbanding tmpt2 lain...time nk bli Medela FS nnt, nk COD lh...yelh, bli mahal2, tkt gk klo pos2 ni...uhu...utk FS ni, bley bli ngn harge RM1500 (ade FW warranty)...nk murah ngn harge RM1350 ade gk, tp xde warranty dr FW... :)

also from faheem's blog...


skang ni, aku tgh tggu BP smpi jek...hu3... :)

20 comments:

  1. saya pun pengguna tegar Avent Isis ni...hehe

    ReplyDelete
  2. tengok awak ni beli-beli barang baby tak sabar rasanya nak ada baby!!!!! tapi rezeki masih tak berpihak kepada kita..wish me luck ya :)

    p.s: kawan kita selalu beli bran Avent ni!

    ReplyDelete
  3. @Shinnaz Ahmad Rasid
    xpe shinnaz insyaALLAH rezeki akn smpi...byk2 berdoa eh.. :)

    ReplyDelete
  4. Yanie...Arissa... apa beza manual ngan auto pump tu? i mean yg mana bagus... and apa kelebihan masing2?

    ReplyDelete
  5. @Leonora Halim
    klo auto bagus sbab x letih tgn...he3...

    sy bli yg manual dlu sbab nk try dlu...he3...

    ReplyDelete
  6. salam..
    hi yani..i think i met u in the lrt station last week on firday kan..i almost not recognise u that day..muka ada lain sikit..ehehe..but it's ok..
    For begining, beli yg manual dulu pun ok..sebab we don't know whether we can produce a lot of milk or not..but manual breast pump at least can help u to overcome breast membengkak..especially after 2-3 giving birth..kalau breast mmg confirm keluarkan byk susu, then it's ok if u want to proceed to buy the expensive one or else u'll end up it as atukun je pulak nanti...ehehh..just my 2 cents advise..!

    ReplyDelete
  7. haah la murah.. rasanya kalau kat luar dlm 300 plus x?

    ReplyDelete
  8. @Shifa
    x igt hrge kt luar bpe...tp mmg beza gle lh...uhu

    ReplyDelete
  9. owh ok ok.... saya rasa saya nak invest yg auto tu lah... kena plak yg ada dua.. hehe... senang nak buat keje2 mengepam di opis! :D

    ReplyDelete
  10. wehh. betul ke murah ni yanie.
    wuuu, boleh la plan nak beli nanti.
    i minat nak beli medela FS tue. tapi jika mampu lah. HAHA.
    kalau tak avent pun okey sgt dah tue :)
    nanti nak jenguk blog dia jugak

    ReplyDelete
  11. @♥ balkidz_hunny ♥
    g lh terjah...mmg berbaloi2 kt blog die...rmi yg recommend... :)

    ReplyDelete
  12. Salam Yani,

    Thanks for the very special entry, allow me to post my comment here.

    Salam semua, I'm the owner of FW. We are here to helps moms to complete exclusive BF for 2 years. InsyaAllah.

    Untuk Medela FS, kami menawarkan 2 package Price. Package A - RM1500 while Package B - RM 1350. Both Packages have 1 year limited warranty on the motor/pump and 90 days limited warranty for other parts.

    * Content - Both package sama

    Perbezaan?

    * Warranty Claim Process - Untuk package A, FW akan menguruskan dan menanggung segala kos untuk warranty claim manakala untuk Package B, FW hanya membantu customer untuk urusan claim warranty tetapi kos untuk warranty claim ditanggung oleh customer sendiri.

    Kenapa harga FW Murah?
    Kami mengimport Breast Pump terus dari origin country.

    InsyaAllah, semua ibu-ibu mampu untuk Exclusive BF cahaya mata masing2 sekiranya memahami konsep penyusuan. Kami juga membantu ibu-ibu yang mempunyai masalah penyusuan(susu merudum). Just for a short tips for successful BF Journey:

    1-Fahami konsep "Supply On Demand" - Lebih byk susu akan dihasilkan bila kita lebih kerap lakukan stimulasi pada breast dgn direct feeding or direct pumping. Make sure, kite pump breast sehingga ia kosong. Baby hanya menyusu sehingga perutnya kenyang, bukan sehingga Breast kita kosong.
    2-Pemakanan yang seimbang dan gaya hidup yg sihat - Ibu-ibu harus faham nutrient penting yg diperlukan oleh tubuh dlm menghasilkan susu. pastikan diet harian kita mengandungi nutrient yg lengkap dan harusla mengelakkan stress atau tekanan kerana ia mengganggu hormon di dalam bdn.
    3- Doa, Tawakkal dan Istiqamah, Pintu rezeki dari Allah, byk surah2dan doa2 amalan untuk ibu2 yg menyusukan anak. Pastikan istiqamah dalm pumping (1/2 kali di rumah, 3/4 kali di office)

    Tip untuk buat stock susu:
    *Pastikan ibu2 mengambil peluang pump susu ketika confinement kerana baby minum dalam amount yang sikit. Mulakan membuat stocks susu dari confinement, InsyaAllah apabila mula berkerja ibu-ibu tidak risau bekalan EBM tidak cukup untuk baby..

    Untuk tips/sharing on penyusuan dan kesihatan, boleh layari http://www.fw-shaklee2u.com

    Untuk mendapatkan info tentang product2 kami boleh layari: http://www.faheemwardrobe.com

    Untuk sebarang pertanyaan boleh email kepada kami di
    Faheem's Wardrobe

    ReplyDelete
  13. U r most welcome..

    One more thing, we also provide installment scheme for the breast pump. Email us if interested..

    TQ

    ReplyDelete
  14. Salam Yani,

    Just to inform, InsyaAllah esok ur Avent Manual will arrive to FW. We will process and delivery will be done on Thursday and InsyaAllah, you will get it on Friday/Saturday.

    Thank you~`

    http://faheemwardrobe.com
    "We Care for Women's and Mom's Needs"

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...