✿•♥ Mrs. Engineer ♥ Mr. Engineer ♥•✿: pakai PB time pantang

✿•♥Our 1st Baby♥•✿

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

✿•♥Our 2nd Baby♥•✿

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

✿•♥ekyanie_eternity♥•✿

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

✿•♥My Followers - off RM2.00 ♥•✿

✿•♥LIKE US AT FACEBOOK TO GET LATEST UPDATE♥•✿

Monday, November 8, 2010

pakai PB time pantang

kawan2, nk tye lh...cmne eh pki PB time pantang? especially seluar die tu...actually, aku mmg dh lme ade bnde ni..thn lpas lg...pki sbab nk kurus time kawin...he3...alhamdulillah mmg membantu bnde ni...n aku mmg igt nk pki time pantang....xyh nk bli bengkung lilit badan tu...persoalannya....

X SUSAH KE NAK PAKAI SELUAR TU TIME PANTANG EH????utk pengguna PB, sure faham cmne seksa nye nk pki seluar tu kn....he3...so, i need advise...hu3...tlg lh aku yg blur2 ni... :)

14 comments:

  1. ekyanie, best x pkai PB nieh? senang x nak g kencing segala? i tgh consider nieh, either nak pakai PB or amik herbalife.. temok dh skrg.. hehe

    ReplyDelete
  2. hi yanie.. i pun pakai pb tu tp utk time pantang oohh tidak! xsanggup nk pakai esp seluar dia.. pasal nk pakai kene lompat2 hahaha sumpah buruk time nk pakai kan??? hahha tp i lebih prefer utk pakai bengkung lilit yg panjang tu.. pasal hasil nye lg menakjubkn... perut kempis tulang punggung pun rapat gtu.. so dpt bentuk badan yg lebih mantap.. nnt abis pantang leh la sambung pb... tu pendapat i je.. apepun tahniah ye yanie dekat dah nk jady mummy...

    ReplyDelete
  3. @PurPLe LaDy AiFA
    best pki ni...kencing susah gk...coz seluar die tulh...klo dh rse nk terkencing awal2, kne g cpat2...he3...klo x, nahas... :p

    ReplyDelete
  4. @cikmyasara
    tulh...mmg seluar tu yg masalah...hmmm...k lh, pki jelh yg lilit2 pjg tu...tq... :)

    ReplyDelete
  5. sy tak pakai masa pantang.. seksa la..
    tapi lepas pantang baru pakai.. strechmark memang kurang ckit..

    ReplyDelete
  6. @mamaleen
    tulh...rse dh decide nk pki time after pantang jek...sbab mmg tau seksa pki seluar tu... :)

    ReplyDelete
  7. untuk demo pemakaian seluar cara betul dan selesa di lenbah klang. sila hubungi saya...tidak payah terlompat2 dan sebagainya.. 0122048141 - yanie ;)

    ReplyDelete
  8. nie advise dari senior2 yg dah bersalin. jgn pakai PB atau any corset yg untuk body shaping tu... pakai bengkung yg lilit2 tu.. sbb kesan dia lg bagus.. angin tak masuk perut dan kesannye perut tak buncit. masa dalam pantang lepas mandi pagi sapu kat perut dan peha campuran perahan limau dan kapur makan. pastu pakai bengkung lilit tu kemas2... jgn bukak... sampai nak mandi petang... buat selama 44 hari. perut lebih kempis dari sebelum mengandung. cubalah ye....:)

    ReplyDelete
  9. @nuha_zuam
    isy, klo nk kencing cmne plak tu...he3...anyway, tq lh ngn explanation tu...mmg dh wt keputusan nk pki yg lilit2 tu je... :)

    ReplyDelete
  10. takpe sis..in case suar tak muat...cer pakai longbra n waist nipper duluuu.....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...